“RESTO-COOKING-PREMIT”

Eu Cooking

Projekta iesniedzējs - Viesnīcu un restorānu mācību centrs (Latvija)

Projekta koordinators - Akademie Ueberlingen (Vācija),

Projekta partneri: Baletour (Austrija), Drushestvo Znaiya za Vsihki (Bulgārija), Greta de Lot (Francija), Sistema Turismo (Itālija), Iniciatives Para la Formacion (Spānija), Latvijas Pavāru un Konditoru Apvienība (Latvija), Rīgas Pārtikas Ražotāju Vidusskola (Latvija)

Projekta izstrādes laiks: 2003-2004. gads ( 24 mēneši)

Projekta budžets: 289768,00 Eiro Projekta “RESTO COOKING PERMIT” (Licence restorānu pavāriem) ietvaros ir izveidota pavāru sertificēšanas sistēma, kas nodrošina vienotus zināšanu standartus Eiropā un piedāvā jaunas iespējas pavāru kompetenču līdzsvarotībai

Projekta mērķa grupas:

 

  1. pavāri, kas vēlas paaugstināt kvalifikāciju,
  2. pavāri bez pavāra izglītības, bet ar pieredzi pavāra darbā,
  3. profesionālās skolas, kuras piedāvā pavāru apmācības programmas.

 

Projekta gaitā tika izstrādātas vienotas sertificēšanas prasības pirmā līmeņa pavāru kvalifikācijas iegūšanai. Tās balstās uz Eiropā vienotu pamatprasmju eksamināciju sekojošās jomās:

 

  1. teorētiskās zināšanas profesionālajā virtuvē;
  2. praktiskā pieredze profesionālajā virtuvē;
  3. strādājošo kompetence darba vietā, darbībā profesionālajās virtuvēs.

 

Standarti ietver zināšanu pārbaudi par vispārējām ēdienu gatavošanas tēmām, ietverot katras valsts nacionālos ēdienus.

Projekta ietvaros izstrādāti sekojoši produkti:

Pavāru zināšanu standarti 7 pamattēmās:

 

  • Pamatzināšanas un prasmes gaļai;
  • Pamatzināšanas un prasmes zivīm;
  • Pamatzināšanas un prasmes putnu gaļai;
  • Pamatzināšanas un prasmes dārzeņiem un saldajiem ēdieniem;
  • Pamatzināšanas un prasmes uztura zinātnē;
  • Strādājošo kompetence darba vietā - profesionālajās virtuvēs;
  • Pamatprasmes sanitārijā, higiēnā, iekārtās.

 

Eksaminācijas forma interneta tīklā. Pavāram, kurš vēlās sertificēties, pēc piereģistrēšanās eksaminācijas centrā, tiek nodrošināts pieslēgums eksāmenu kārtošanai.

Paškontroles punkti, ļauj kandidātiem, pirms eksāmenu kārtošanas pārliecināties, vai visas eksāmenā ietvertās tēmas ir apgūtas, kurās jomās ir nepieciešams papildināt zināšanas un / vai prasmes;