FROM FARM TO FORK FOOD SAFETY SPECIALIST TRAINING (F4ST) PROGRAM

F4ST

PĀRTIKAS DROŠĪBAS AIZSARDZĪBAS SPECIĀLISTU APMĀCĪBAS PROGRAMMA

Leonardo da Vinci Pilotprojekts TR/06/B/F/PP-178050

Projekta pieteicējs, realizētājs:

 

  • Kalite Sistem Laboratories Group, Turcija

 

Projekta sadarbības valstis:

 

  • Viesnīcu un restorānu mācību centrs, Latvija
  • Food Safety Association, Turcija
  • International Center for HACCP Innovation University of Salford, Anglija
  • Thessaloniki Technology Park Management &Development Corporation S.A., Grieķija
  • Institute of Castilla and Leon, Spānija
  • Precon Food Management BV, Nīderlande
  • Siksali Development Centre, Igaunija
  • Craft Chamber of Lublin, Polija

 

Projekta mērķis: Projekta vispārējais mērķis – izveidot vienotu apmācību sistēmu Eiropā par Pārtikas drošumu pārtikas aprites uzņēmumos.

F4ST – pārtikas drošības speciālistu apmācības programma, kuras ietvaros tika nodrošināta 1500 interesentu bezmaksas apmācība. Projekta darbības laikā tika organizētas 2 mācību sesijas, un katras sesijas ilgums ir 4 mēneši. F4ST programma sastāv no 9 apmācību moduļiem, katrs modulis – no 10 stundām

 

  • 1.modulis Ievads pārtikas drošībā
  • 2.modulis Pārtikas ķīmija
  • 3.modulis Pārtikas mikrobioloģija
  • 4.modulis Fizikālie un ķīmiskie riski
  • 5.modulis Primārā ražošana – lauksaimniecība
  • 6.modulis Primārā ražošana – dzīvnieki
  • 7.modulis Pārtikas drošības tehnoloģijas
  • 8.modulis Inspekcija un audits
  • 9.modulis HACCP

 

Izglītojamie, kuri sekmīgi nokārtoja mācību moduļus un ieguva vismaz 70 punktus no 100 (kā vidējo novērtējumu pēc 9 moduļu eksāmenu nokārtošanas), saņēma sertifikātu, kas apliecina iegūtās zināšanas. Dalībnieki, kas piedalijās apmācībā un kārtoja atsevišķus moduļus saņēma sertifikātu par piedalīšanos. Programmas darba valoda – angļu.