FROM FARM TO FORK FOOD SAFETY SPECIALIST TRAINING (F4ST) PROGRAM
PĀRTIKAS DROŠĪBAS AIZSARDZĪBAS SPECIĀLISTU APMĀCĪBAS PROGRAMMA
Leonardo da Vinci Pilotprojekts TR/06/B/F/PP-178050
Projekta pieteicējs, realizētājs:
- Kalite Sistem Laboratories Group, Turcija
Projekta sadarbības valstis:
- Viesnīcu un restorānu mācību centrs, Latvija
- Food Safety Association, Turcija
- International Center for HACCP Innovation University of Salford, Anglija
- Thessaloniki Technology Park Management &Development Corporation S.A., Grieķija
- Institute of Castilla and Leon, Spānija
- Precon Food Management BV, Nīderlande
- Siksali Development Centre, Igaunija
- Craft Chamber of Lublin, Polija
Projekta mērķis: Projekta vispārējais mērķis – izveidot vienotu apmācību sistēmu Eiropā par Pārtikas drošumu pārtikas aprites uzņēmumos.
F4ST – pārtikas drošības speciālistu apmācības programma, kuras ietvaros tika nodrošināta 1500 interesentu bezmaksas apmācība. Projekta darbības laikā tika organizētas 2 mācību sesijas, un katras sesijas ilgums ir 4 mēneši. F4ST programma sastāv no 9 apmācību moduļiem, katrs modulis – no 10 stundām
- 1.modulis Ievads pārtikas drošībā
- 2.modulis Pārtikas ķīmija
- 3.modulis Pārtikas mikrobioloģija
- 4.modulis Fizikālie un ķīmiskie riski
- 5.modulis Primārā ražošana – lauksaimniecība
- 6.modulis Primārā ražošana – dzīvnieki
- 7.modulis Pārtikas drošības tehnoloģijas
- 8.modulis Inspekcija un audits
- 9.modulis HACCP
Izglītojamie, kuri sekmīgi nokārtoja mācību moduļus un ieguva vismaz 70 punktus no 100 (kā vidējo novērtējumu pēc 9 moduļu eksāmenu nokārtošanas), saņēma sertifikātu, kas apliecina iegūtās zināšanas. Dalībnieki, kas piedalijās apmācībā un kārtoja atsevišķus moduļus saņēma sertifikātu par piedalīšanos. Programmas darba valoda – angļu.