PĀRTIKAS TEHNOLOĢISKĀS IEKĀRTAS
Mācību stundu skaits 1 grupai: 4
Mācību priekšmets PĀRTIKAS TEHNOLOĢISKĀS IEKĀRTAS
Tēma | Apakštēma | Lektors |
---|---|---|
Mehāniskās pārtikas produktu apstrādes iekārtas | Šķirotāji un to veidi. Smalcinātāji (universālās griešanas mašīnas, homogenizatori, dezintegratori, saberšanas iekārtas). Spiedes, to tipi. | Elīna Sturmoviča LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes docente |
Pārtikas produktu hidromehāniskās apstrādes iekārtas | Dažādu tipu filtri, maisītāju veidi un to funkcijas. | |
Termiskās apstrādes iekārtas | Maizes cepšanas krāsnis, veidi. Siltuma pārvadīšanas sistēmas krāsnīs. Maizes krāsns palīgierīces. Cepšanas kameras siltuma bilance. |