Ēdināšanas serviss
SIA ,,Viesnīcu un restorānu mācību centrs”
Ēdināšanas serviss
30 T 811 02
Profesionālās izglītības programmas veids Profesionālā tālākizglītības programma
Iegūstamā kvalifikācija Pavārs
Profesionālās kvalifikācijas līmenis otrais profesionālās kvalifikācijas līmenis
Profesijas standarta reģistrācijas numurs PS 0003
Prasības attiecībā uz iepriekš iegūto izglītību Vidējā izglītība
Profesionālās izglītības programmas īstenošanas ilgums 649 st.
Profesionālās izglītības ieguves forma neklātiene
Izglītības dokuments, kas apliecina profesionālās izglītības programmas apguvi profesionālās kvalifikācijas apliecība
2007
Programmas apraksts
Programmas mērķis: Izglītības procesa rezultātā, sagatavot ēdināšanas uzņēmuma darbiniekus, kas prastu novērtēt pārtikas produktu kvalitāti, spētu veikt to pirmapstrādi, prastu rīkoties un kopt ēdināšanas uzņēmumu aprīkojumu, ievērotu sanitārijas, higiēnas un darba drošības noteikumus, gatavotu un noformētu ēdienus un piedevas, zinātu atskaites un uzskaites pamatus, spētu strādāt komandā. Programmas apguve tiek īstenota neklātienes formā.
Programmas vispārīgie mērķi:
Izglītības procesa rezultātā, dot iespējas apgūt zināšanas un prasmes:
- Komunicēt;
- Sadarboties ar klientu;
- Strādāt komandā;
- Strādāt patstāvīgi;
- Risināt konfliktus;
- Mācēt sevi prezentēt
Programmas specifiskie mērķi:
Izglītības procesa rezultātā, dot iespējas apgūt zināšanas un prasmes:
- Veikt pārtikas produktu kvalitātes novērtēšanu organoleptiski;
- Veikt izejvielu pirmapstrādi;
- Gatavot pusfabrikātus;
- Pielietot produktu termiskās apstrādes veidus ēdienu gatavošanā;
- Gatavot pirmos ēdienus;
- Gatavot mērces;
- Gatavot karstos ēdienus;
- Gatavot piedevas karstajiem ēdieniem;
- Gatavot putraimu, miltu ēdienus;
- Gatavot pastas (makaronu ēdienus);
- Gatavot dārzeņu ēdienus
Programmas apguves kvalitātes novērtēšana:
Izglītojamie, kuri apguvuši izglītības programmu un ieguvuši nepieciešamo zināšanu un prasmju novērtējumu, kārto profesionālās kvalifikācijas eksāmenu atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem dokumentiem.
Tālākās izglītības iespējas: Turpināt izglītību profesionālās pilnveides programmās; Izglītoties dažāda veida kursos un semināros
MĀCĪBU PLĀNS
Mācību priekšmeti | Pārbaudes veids | Kontaktstundas | Pastāvīgais darbs | |||
---|---|---|---|---|---|---|
Pavisam kopā | Kopā | Teorija | Praktiskās mācības | |||
Darba aizsardzība | tests | 42 | 13 | 10 | 3 | 29 |
Sanitārija un higiēna | tests | 42 | 13 | 10 | 3 | 29 |
Prečzinība | tests | 36 | 11 | 9 | 2 | 25 |
Ēdienu gatavošanas tehnoloģija | tests | 99 | 30 | 25 | 5 | 69 |
Ražošanas darba organizācija | tests | 40 | 12 | 10 | 2 | 28 |
Ēdināšanas uzņēmumu iekārtas | tests | 50 | 15 | 12 | 3 | 35 |
Uzskaite un kalkulācija | tests | 50 | 15 | 12 | 3 | 35 |
Miltu konditorejas ražošana | tests | 30 | 9 | 7 | 2 | 21 |
Kvalifikācijas prakse | 260 | 260 | 260 | |||
Kopā | 649 | 378 | 195 | 283 | 271 |